HU | EN
Programlehetőségek
Programlehetőségek Zalacsányban

Zalacsányi horgásztó (víztározó)

A Zalacsány határában, erdők ölelésében, patakból felduzzasztott víztározót 1991-ben alakították ki. A szépen gondozott és sok férőhelyes, kedvelt horgásztó 11 hektár vízfelülettel rendelkezik, átlagmélysége 2,5 m, gát felöli oldal közel 5 m mély. A lassan 30 éve intenzíven működő haltelepítéseknek köszönhetően a tóban rengeteg a 20 kg feletti ponty, továbbá testes amúrok, harcsák, süllők, busák, csukák várják a sporthorgászokat.

Zala Springs Golf Resort - Golfpálya

Gyönyörűen illeszkedik a festői Zala-völgybe a 160 hektáros területen elterülő exkluzív golfkomplexum, ahol az Európában is kimagasló színvonalú és vonalvezetésű 18 szakaszos bajnoki golfpálya mellett gyakorló állások, golfoktatás, fine dining étterem és bár is a vendégek rendelkezésére állnak.

Körtvélyesi-tanösvény

A zalacsányi tó fölötti domboldalon található tanösvény 3,1 km hosszan, faaprítékkal borított erdei úton kanyarog, s festői környezetben vezeti a látogatókat. Az út nyomvonalán, amelynek végigjárásához jó másfél óra időt kell szakítani, 11 ismertető tábla tájékoztatja az érdeklődőket a terület növényeiről, állatvilágáról, a zalai erdők jellegzetességeiről, a jellemző fafajokról, s az ott folyó erdészeti tevékenységről.

Fürdőzési lehetőségek a környéken

Kehidakustány - Termál- és Élményfürdő (4 km)

Rendkívül családbarát, modern, színvonalas fürdő. Kellemes, 34-36°C-os gyógyvize magas kalcium-magnézium hidrogén-karbonát és kén tartalommal rendelkezik. Előnyös lehet bőrbetegségek, nőgyógyászati, emésztőrendszeri és anyagcsere problémák, idegrendszeri zavarok, mozgásszervi megbetegedések esetén, illetve baleseti rehabilitációban is alkalmazható. Szabadtéri és fedett ülőmedencék, pezsgőmedencék, élménymedence, hullámmedence, sodrófolyosók, nyakzuhanyok, gyermekpancsoló, pihenő és napozó teraszok várják a vendégeket. Igazi szenzációja a 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektekkel. A minden igényt kielégítő Szaunavilágban finn szaunák, infraszaunák, gőzfürdő, aroma- és zeneterápiás kabinok biztosítják az egészséges kikapcsolódást.

Hévíz - Gyógytó és Gyógyfürdő (10 km)

Európa legnagyobb természetes termáltava akár télen is alkalmas a fürdőzésre, hiszen hőmérséklete ilyenkor sem csökken 24 fok alá. 38 méter mélyről feltörő vize egyesíti a szénsavas, a kénes, a kalcium, magnézium, hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Javallott bőr-, mozgásszervi-, nőgyógyászati- és urológiai betegségek, emésztőrendszeri és anyagcsere problémák esetén.

Medencéi közt találhatunk élmény-, gyógy- és gyógytornamedencét, illetve súlyfürdőt. Szolgáltatásai közé tartozik a fizioterápiás kezelések teljes tárháza. A medret vastagon borító iszap ugyancsak gyógyhatású, amelyet iszappakolásokra is felhasználnak. Jellegzetessége a felszínét borító egzotikus növény, a tündérrózsa, mely a meleg vizű tóban jó életfeltételeket találva elszaporodott.

Zalaszentgrót - Szent Gróth Termálfürdő (17 km)

A szabadtéri fürdőben négy nyitott medence: egy termál-, egy úszó-, egy gyermek- és egy élménymedence várja a látogatókat. Ezen kívül négy fedett medence: egy meleg vizes ülőfürdő, egy gyermekpancsoló-, egy tan- és egy úszómedence áll a fürdőzők rendelkezésére. A víz egyedülálló minőségére utal, hogy a NaturAqua néven forgalmazott ásványviz is ugyanebből a vízbázisból származik. Egyéb szolgáltatások: szauna, gőzkabin, masszázs, csúszda, játszótér, vízi torna, vízidodgem, büfé, étterem. Minden hétvégén animátor vezette kézműveskedéssel várják a gyermekeket.

Keszthely Balaton-parti strandjai (17 km)

A Városi strand Keszthely gyöngyszeme, mely 35000 nm napozófelülettel, és 20 vendéglátóhellyel rendelkezik. Rengeteg szolgáltatást nyújt, pl.: játékterem, mini golf, asztalitenisz, légvár, trambulin, gokart, vízen járó labda (Zorb), vízibicikli, snooky, napozóágyak, óriáscsúszda, elektromos csónakkölcsönző, masszázs. Egyedülálló a közelmúltban a mai kor igényeinek megfelelően, azonban az eredetihez hasonló, korhű formában helyreállított Szigetfürdő. A Helikon strand Keszthely déli részén található, 19000 nm napozófelülettel, és több vendéglátóhellyel rendelkezik, főleg családoknak ajánlott. Néhány szuolgáltatása: vízibicikli, snooky, napozóágyak, masszázs.

Zalaegerszeg - AquaCity Vízicsúszda és Élménypark (27 km)

Páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínál a Dunántúl legnagyobb aquaparkja, mely 7,5 hektáros területen 6000 m2 vízfelülettel, számos medencével, 10 óriáscsúszdával, változatos vízi és szárazföldi attrakciókkal várja a vendégeket a strandszezonban.

Az AquaCity-ben Magyarország legnagyobb hullámmedencéjében idézhetjük fel a tenger hullámzását vagy a népszerű Lassú Folyón 300 méteren át ringatózhatunk egy hatalmas úszógumiban, de próbára tehetjük bátorságunkat is a 4 m mély ugrómedencében három különféle magasságból. Relaxálhatunk a jakuzzi medencék valamelyikében, vagy lehűthetjük magunkat a strandmedencében. Szárazföldi élményelemekben sincs hiány: strandröplabda-, strandfoci pálya és egy szabadtéri fitness park kínálnak kikapcsolódást. A legkisebbekre is gondoltak: gyermek és bébi medencék különböző élményelemekkel – mint például mini csúszda, vízi ágyú, vízi ösvény, mászófal, gombazuhany – várják a lurkókat. A vizet megunó csöppségek számára pedig szárazföldi játszótér kínál szórakozási lehetőséget. Időnként koncertek, cirkuszi előadások színesítik az élménypark kínálatát a nyári szezonban.

Zalaegerszeg - Termálfürdő (27 km)

Az AquaCity mellett üzemelő, egész évben nyitva tartó fürdő korszerű légkezelő rendszerének köszönhetően pollenmentes levegő kerül a fürdőtérbe, így az allergiában szenvedőknek is zavartalan fürdőzést biztosít. A metakovasav tartalmú termálvíz ízületi betegségek, idült izomfájdalmak, krónikus nőgyógyászati gyulladások esetén lehet hatásos. A termálfürdő üvegkupolás szerkezete nappal és éjjel is egyedülálló látványt kínál. Az épületbe áradó természetes fényt este különböző színben pompázó fényterápiás világítás váltja fel.

A fürdőcsarnokban 3 vízeséssel összekötött 33-36 fokos élménymedence kényeztető élményelemeket - talp- és derékmasszázsokat, buzgárokat, óriás vízgombát, nyakzuhanyokat, sodró folyosót - rejt. A nyugalomra, gyógyulásra vágyó vendégek pedig 36-38°C- os termálvizes ülőmedencékben töltődhetnek fel. A gyermek várban kialakított medencék szivárványcsúszdával, különböző mélységű melegvizes medencékkel és vízi játékokkal várják a kicsiket. Az udvaron egy csúszdás gyermek élménymedence, valamint koktélbárral kiegészített felnőtt medence várja a fürdőzőket nyakzuhannyal, derék masszázzsal, pezsgőággyal.

Egyéb látnivalók a környéken

Keszthely - Festetics kastély (17 km)

A magyarországi kastélyépítészet remeke, ahol a 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei, barokk, biedermeier és empire stílusú bútorai a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. A kastély legnagyobb értéke hazánk egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára, melynek bútorzata klasszicista stílusban készült. Az egykori istálló épületében helyezték el a hintókiállítást, melyben megtaláljuk Ferenc Ferdinánd, Rudolf trónörökös sétakocsijait is. Az egzotikus növényzettel rendelkező pálmaház az Eiffel-iroda tervei alapján épült. A 16. századi ódon pincében berendezett Balatoni Borok Házában több mint 1000 féle balatoni és más borvidékekről származó bort mutatnak be. A park hátsó részében lévő modern múzeumépületben pedig a páratlanul gazdag vadászati kiállítás mellett megcsodálhatjuk Közép-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítását, a közel 3000 méter hosszú vágánnyal, 156 szerelvényével rendelkező hatalmas vasúti terepasztalt.

Zalaszántói sztúpa (24 km)

Európa egyik legnagyobb sztúpája Zalaszántón, a falu fölött magasodó hegyen, egy erdei tisztás közepén épült fel 1992-ben. Személyesen a 14. Dalai Láma, Tibet száműzött vallási vezetője szentelte fel. A vakítóan hófehér buddhista szentély 30 m magas és 24 m átmérőjű. Kör alakú lépcsőzetes talapzat övezi, mely a rituális körüljárást szolgálja. Az építmény a béke jelképe, színes imazászlók lengnek körülötte, mantra zene szól, és egzotikus füstölő illata vegyül a levegőbe. A belsejében Buddha földi maradványának néhány darabját örzik.

Zalaegerszeg - Göcseji Falumúzeum (27 km)

Hazánk első (1968-ban alapított) szabadtéri néprajzi múzeuma, melynek területén egy 19. századi göcseji települést rekonstruáltak. A Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. Az épületegyüttes 40 épületből áll, melyeket közel 25 településről szállítottak a helyszínre. Láthatjuk a tipikus göcseji parasztházakat, a zalalövői hajlítottházat és a hosszúházat, a felsőszenterzsébeti füstös házat, illetve a csödei kerített portát. Benézhetünk egy XIX. századi kovácsműhelybe, de figyelemre méltó a tájegységre jellemző szoknyás harangláb és a jellegzetes boronafalú, zsúptetejű zalacsébi fatemplom is. A skanzenben a látogatók a térség mindennapi használati tárgyaival is megismerkedhetnek. Emellett a holtág túloldalán egy egyedülálló Finnugor Néprajzi Parkot is létrehoztak, mely távoli nyelvrokonaink (finn, mari, hanti, manysi) népi építészetének emlékeit, használati eszközeit, viseleteit mutatja be.

Zalaegerszeg - Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (27 km)

Magyarország második legnagyobb technikai-műszaki múzeuma, s egyben Európa második legjelentősebb olajipari múzeuma. A 30.000 m2 területű szabadtéri kiállítás a szénhidrogénipar műszaki emlékeit (bányászat, feldolgozás, szállítás) mutatja be. Hazánkban itt állították ki a legtöbb fúrótornyot, közülük három darab 50 méter magas. Kiállító termeiben pedig az iparág technológiai folyamataival, történetével ismerkedhetünk meg. Szabadtéri szoborparkjában kiemelkedő műszaki szakemberek mellszobrait láthatjuk.

Hangulatos szálláshely Zalacsányban, kényelmes szobákkal, parkosított udvarral, sütési-főzési lehetőséggel.

Kapcsolat

Cím: 8782 Zalacsány, Vasút út 47.
Telefon: +36-30-938-2849
E-mail: ulicsjozsef@gmail.com